خداوند متعال بر بندگانش احسان زیادی دارد و از فضایلی که الله تعالی به بندگانش عنایت فرموده می‌توان به راه‌های نزدیک شدن به رحمت‌های خداوندی اشاره کرد که بنده را به آن رهنمون ساخته است.
خداوند متعال بنده را همیشه جهت رسیدن به رضایت خویش تشویق و ترغیب کرده که در قرآن کریم موارد زیادی از این راهنمایی‌ها را می‌توان دید.
خداوند در آیه  «وَافْعَلُوا الْخَیْرَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ» [الحج: 77]  به انجام امور خیر تشویق کرده و فلاح و رستگاری را در انجام این امور برشمرده است.
از این آیه فهمیده می‌شود که خداوند متعال در راستای رسیدن انسان به رستگاری بزرگ او را راهنمایی و تشویق کرده تا از سرانجام بد نجات یابد.
دین مبین اسلام همواره پیروان خود را جهت همیاری و همدردی به هم نوعان تشویق کرده زیرا به فرموده ی قرآن کریم اجر و ثواب مضاعفی برای آنان که در راه الله اموال خود را خرج می‌کنند در نظر گرفته است در آیه 261 سوره بقره به وضوح می‌بینیم که خداوند متعال برای آنان که در راه او خرج می‌کنند چه اجر بزرگی در نظر گرفته و این فرد را به آن مفتخر می‌گرداند.
«مَثَلُ الَّذِینَ یُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ کَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنْبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِی کُلِّ سُنْبُلَةٍ مِائَةُ حَبَّةٍ وَاللَّهُ یُضَاعِفُ لِمَنْ یَشَاءُ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِیمٌ» [البقره: 261]
ترجمه: مثال آن کسانی که اموالشان را در راه الله خرج می‌کنند مانند یک دانه‌ای است که رویانده هفت خوشه و در هر خوشه صد دانه و الله تعالی اضافه می‌گرداند برای هر کس که بخواهد و او علم وسیع و بزرگی دارد.
خداوند متعال در آیه 272 سوره بقره به آنان که در راه او خرج می‌کنند وعده برگشت اموالشان را داده و فرموده «وَمَا تُنْفِقُوا مِنْ خَیْرٍ یُوَفَّ إِلَیْکُمْ وَأَنْتُمْ لَا تُظْلَمُونَ» [البقره: 272] و آنچه شما خرج می‌کنید کامل داده می‌شود به شما و شما مورد ظلم قرار نمی‌گیرید.
در احادیث حضرت رسول اکرم صلی‌الله علیه و آله وسلم هم می‌بینیم که ایشان نسبت به انفاق در راه الله تشویق نمودند.
در حدیثی که حضرت عقبة بن عامر (رضی‌الله‌عنه) روایت می‌کند حضرت رسول اکرم صلی‌الله علیه و آله وسلم فرمودند: «کل امرئ فی ظل صدقته حتی یقضی بین الناس». هر فرد (روز قیامت) زیر سایه صدقه خود است تا زمانی که بین مردم فیصله شود. (تا وقتی حساب‌وکتاب شروع شود.)
یکی دیگر از ثمرات نیک صدقه را در حدیث حضرت رسول اکرم صلی‌الله علیه و آله وسلم می‌بینیم که فرمودند: «ان الصدقة لتطفئ غضب الرب وتدفع میتة السوء». صدقه خشم و غضب رب العالمین را خاموش می‌کند و مرگ بد را دفع می‌کند.

سعدی شاعر فارسی زبان چه زیبا سروده است:

تو کز محنت دیگران بی غمی                            نشاید که نامت نهند آدمی

این شعر به این مطلب اشاره دارد که هر فرد باید در کنار فراهم آوردن موارد رفاهی برای خود به فکر کمک و همدردی به نیازمندان باشد.

با توجه به آیات و احادیثی که ذکر شد اهمیت صدقه و انفاق در اسلام روشن گردید و یک فرد مسلمان باید حس همدردی را در خود تقویت کند تا بتواند فردی نمونه در اسلام باشد.

به امید روزی که بتوانیم در راه فقرزدایی گامی مؤثر در جامعه برداریم. ان شاءالله

27379 بازدید

منتشر شده در تاریخ : ۱۳۹۴-۱۲-۰۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


تمامی حقوق طرح برای طراح محفوظ است. Copyright ©

طراحی شده توسط : عبدالماجد شه بخش