انسان های بزرگ همواره در اندیشه دیگرانند و دل در گرو خدمت به مردم می نهند و سعی بر آن دارند تا بتوانند مشکلی از انسانیت را برطرف کنند.
سعدی شیرازی آنانی را که در وجودشان روحیه سودمندی به حال دیگران به چشم نمی خورد، با سنگ خارا برابر می داند و به اعتقاد وی، در آهن و سنگ منافعی است که در برخی از آدمیان خبری از آن نیست:
اگر نفع کس در نهاد تو نیست/چنین جوهر و سنگ خارا یکی است
غلط گفتم ای یار شایسته خوی/که نفع است در آهن و سنگ و روی
چنین آدمی مرده به ننگ را/که بر وی فضیلت بود سنگ را
دین مبین اسلام همواره پیروان خود را به همیاری و کمک به هم نوع تشویق و ترغیب نموده است.
در آیه 254 سوره بقره خداوند متعال به صراحت دستور به انفاق داده و فرموده است: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَنفِقُوا مِمَّا رَزَقْنَاكُم مِّن قَبْلِ أَن يَأْتِيَ يَوْمٌ لَّا بَيْعٌ فِيهِ»
ای کسانی که ایمان آورده اید خرج کنید در راه الله از آن چیزی که ما به شما روزی دادیم، قبل از آن که روزی بیاید که در آن روز هیچ گونه معامله ای نیست.
دستور صریح خداوند متعال مبنی بر انفاق در راه الله در آیات متعددی از قرآن کریم تکرار شده است که خبر از اهمیت این موضوع دارد.
عمل انفاق مانند دیگر اعمال انسانی و دینی شرایطی دارد که انفاق کننده باید به آن توجه کند، یعنی این عمل باید مخلصانه باشد و پس از عمل نیز نباید منّت بر گیرنده انفاق را در پی داشته باشد.
خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید: «مَّثَلُ الَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّـهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِي كُلِّ سُنبُلَةٍ مِّائَةُ حَبَّةٍ ۗ وَاللَّـهُ يُضَاعِفُ لِمَن يَشَاءُ ۗ وَاللَّـهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ»؛[بقره/261] حالت کسانی که انفاق می کنند مال هایشان را در راه الله همچون دانه ای است که می رویاند هفت خوشه را که در هر خوشه ای صد دانه است و الله دوچندان می کند برای هر که بخواهد و الله گشایشگر داناست.
در این آیه به شرط اول انفاق یعنی فی سبیل اللّه و با اخلاص بودن اشاره می کند و آثار معنوی مترتب بر انفاق را متوقّف بر وجود این شرط می داند و می فرماید: انفاقی ثمر دارد که فی سبیل اللّه باشد و این عمل خالصانه مانند پاشیدن بذر بر زمین مستعد و آماده است که نتیجه هر دانه آن هفتصد دانه خواهد بود. و در واقع این دانه پرثمر خواهد بود.
انفاق دارای آثار و برکاتی است که توجه به آن برای انفاق کننده لازم است، آن برکات عبارتند از:
الف: پاکسازی انسان و پیرایش مال
ب: پرورش روح
ج: انفاق تنها راه درمان مال دوستی

با در نظر گرفتن این آثار لازم است هر مسلمان برنامه ای برای انفاق روزانه در راه الله داشته باشد تا خودش نفع ببرد و گامی در راستای رفع معضل فقر بردارد.
اقشار آسیب پذیر و محروم جامعه نیازشان به کمک های نقدی و غیرنقدی در فصل سرما به مراتب بیشتر می شود.
نیازمندانی که روزانه به موسسه خیریه محسنین جهت دریافت لباس گرم، بخاری، نفت و … مراجعه می کنند بیش از حد است که با توجه به درآمد محدود مؤسسه به نیازهای بسیاری از آنان رسیدگی نمی شود و می طلبد تا طرح اهدای لباس گرم و بخاری و … در فصل سرما اجرا شود و این طرح جز با همکاری خیرین محترم امکان پذیر نیست؛ چرا که مشاهده می کنیم بسیاری از این نیازمندان بخاری و لباس گرم برای فرزندانشان ندارند و با انواع مشکلات و مریضی ها در منازلی که امکانات گرمایشی ندارند مواجه هستند و چشم انتظار توجه همه مؤمنین می باشند.
بیاییم با اهدای لباس گرم، بخاری، نفت و یا وجه نقد سرمای جانسوز زمستان را برای نیازمندان به گرمای دل انگیز تبدیل کنیم و موجبات رضایت الهی را برای خود و فرزندانمان فراهم آوریم.
مؤسسه خیریه محسنین منتظر دریافت کمک های شما خیرین محترم برای نیازمندان می باشد.
و من الله التوفیق

23715 بازدید

منتشر شده در تاریخ : ۱۳۹۵-۰۹-۱۳

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


تمامی حقوق طرح برای طراح محفوظ است. Copyright ©

طراحی شده توسط : عبدالماجد شه بخش