گزارش جلسه دلجویی از خانوادهٔ شهدا و از مجروحان جمعه خونین

شامگاه یکشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۴، مسجد جامع مکی زاهدان میزبان نشستی با حضور مسئولان ارشد سیستان‌وبلوچستان و جمعی از معتمدین و خانوادهٔ شهدا و مجروحان «جمعه خونین» بود. این جلسه با هدف دلجویی و عذرخواهی از خانواده‌های داغدار برگزار شد و سخنرانان بر ضرورت احترام، عدالت و حفظ امنیت در استان تأکید کردند.

سخنان فرماندهان نظامی
▪️ سردار محمدرضا اسحاقی، فرمانده انتظامی سیستان‌وبلوچستان
وی در آغاز سخنان خود با عذرخواهی از خانوادهٔ شهدا و از مجروحان گفت:
«به نمایندگی از مجموعه نیروی انتظامی از همه کسانی که در این حادثه به‌ناحق آسیب دیدند، عذرخواهی و طلب حلالیت می‌کنم. پرونده این موضوع در مراجع قضایی در حال رسیدگی است و محکومیت‌های لازم صادر گردیده است. خدمتگزاری به مردم این استان برای ما بزرگ‌ترین افتخار است.»
▪️ سردار حسن مرتضوی، فرمانده قرارگاه قدس جنوب‌شرق کشور
وی با تأکید بر پاسخگویی نیروهای نظامی اظهار داشت:
«هر مأموری که در مأموریت دچار خطا یا قصور شود، مستوجب تنبیه و مجازات است و ما خود را در برابر قانون مسئول می‌دانیم و خود را مدیون شما می‌دانیم از صبر و متانت خانوادهٔ شهدا و از تلاش وافر معتمدین، سران طوایف و علمای عزیز، فهیم و بصیر استان سپاسگزاریم و تشکر می‌کنیم که با درایت و بردباری، آرامش جامعه را حفظ کردند.»

سخنان رئیس کل دادگستری استان
▪️ حجت‌الاسلام علی موحدی‌راد، رئیس کل دادگستری سیستان‌وبلوچستان
وی با بیان ابعاد قضایی حادثه گفت:
«بررسی‌های قضایی نشان داد که عمل مأموران در حادثه ۸ مهر «قتل عمد» بوده است، اما به دلیل آنکه تیراندازی توسط چند نفر صورت گرفته و تفکیک مباشر قتل ممکن نبود، حکم قصاص اجرا نشد. مطابق قانون، برای این مأموران حکم حداکثری حبس یعنی ده سال صادر شد. البته می‌دانیم که این احکام و مبالغ دیه نمی‌تواند جای فرزند یا همسر از دست‌رفته را بگیرد. خانوادهٔ شهدا حق بزرگی بر گردن ما و نظام دارند و همان‌گونه که رهبری فرمودند، کشته‌شدگان این حادثه شهید و مجروحان جانباز محسوب می‌شوند. قلب انسان از این حادثه به درد می‌آید قلب من هم به درد آمده است.»
سخنان استاندار سیستان‌وبلوچستان
🔸 مهندس منصور بیجار، استاندار سیستان‌وبلوچستان
استاندار با ادای احترام به خانوادهٔ شهدا و جانبازان گفت:
«حادثه جمعه خونین فاجعه‌ای بود که هیچ‌کس انتظارش را نداشت. متأسفانه در همان روزهای نخست گزارش‌های نادرست ارائه شد، اما با پیگیری‌های مکرر مولانا عبدالحمید و دستور صریح رهبری، حقیقت روشن شد. پس از استقرار دولت جدید، رسیدگی به این پرونده در اولویت قرار گرفت و دیدارهایی با نمایندگان خانوادهٔ شهدا انجام شد.»
وی در بخشی از سخنان خود به زبان بلوچی گفت:
«من از شما و در میان شما هستم. خانواده و طایفه‌ام متعلق به این استان است. خدا شاهد است که پیگیری حقوق شما را وظیفه خود می‌دانم و این کار را تا آخرین مرحله ادامه خواهم داد. امروز در مسجد و در وقت نماز، به نمایندگی از دولت و حاکمیت از همه شما عذرخواهی می‌کنم و می‌خواهم به حرمت این مکان مقدس و به رسم بزرگوارانه مردم بلوچ، گذشت کنید و این مسئله را به خداوند واگذار نمایید.»
استاندار تأکید کرد: «پرونده قضایی همچنان در حال پیگیری است و ان‌شاءالله تا اشد مجازات پیش خواهد رفت. نتیجه نهایی حتماً به اطلاع شما خواهد رسید تا نگرانی‌ها برطرف شود.»
بیانات شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید حفظه‌الله
▫️ امیدواریم عذرخواهی شورای تأمین، سبب تسلی‌ مردم بشود
شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید حفظه‌الله در پایان جلسه، ضمن خوشامدگویی به حاضران گفتند:
«امیدواریم عذرخواهی اعضای شورای تأمین استان، موجب تسلی خاطر مردم و خانوادهٔ شهدا و مجروحان بشود. مردم از آغاز حادثه تشنۀ احترام بودند نه تشنۀ مال. آنچه آرامش می‌آورد، حرمت‌گذاری و احترام است، نه صرفاً پرداخت دیه یا اعطای زمین.»
▫️ صبر مردم، دستاورد بزرگ حادثه ۸ مهر
ایشان افزودند: «حادثه ۸ مهر بسیار سنگین بود. ما از همان ابتدا تلاش کردیم امنیت استان به هم نخورد و برادرکشی رخ ندهد. خانوادهٔ شهدا با صبر مثال‌زدنی خود ثابت کردند که مردم در این حادثه بی‌گناه بودند و همین آشکارشدن حقیقت، دستاورد بزرگی است.»
▫️ عفو و گذشت، ویژگی مردم استان
مولانا عبدالحمید با تأکید بر نقش فرهنگ محلی گفتند: «در این منطقه رسم است که اگر کسی خطا کند، معذرت‌خواهی می‌کند. عفو و گذشت مردم سیستان‌وبلوچستان در کشور نمونه و کم‌نظیر است. حضور استاندار و اعضای شورای تأمین و عذرخواهی آنان، نشانه احترام به مردم بود و امیدواریم تسکینی برای بازماندگان شهدا باشد.» ▫️ شایسته‌سالاری و حفظ امنیت کشور
ایشان تصریح کردند: «برای ما بومی یا غیربومی بودن ملاک نیست؛ آنچه اهمیت دارد شایستگی و خدمت است. ما به عزت ملت ایران، حفظ امنیت و یکپارچگی کشور می‌اندیشیم. امیدواریم فضای گفت‌وگو و شنیدن مطالبات مردم فراهم شود تا امنیت پایدار گردد.»
▫️ راه تأمین امنیت؛ عدالت و شنیدن صدای مردم
امام‌جمعه محترم زاهدان خاطرنشان کردند: «امنیت زمانی محقق می‌شود که خواسته‌های مردم پیگیری و عدالت اجرا شود. هیچ‌چیز به‌اندازه شنیدن حرف مردم و رعایت انصاف نمی‌تواند همبستگی و آرامش بیاورد. توصیه همیشگی من این بوده که علما، معتمدین و نمایندگان مجلس، سخن مردم را به مسئولان برسانند.»
این جلسه با تأکید بر اجرای عدالت، احترام به خانوادهٔ شهدا و عذرخواهی رسمی مسئولان و سخنان آرامش‌بخش مولانا عبدالحمید پایان یافت؛ نشستی که امید است سرآغاز ترمیم زخم‌های حادثه و تحکیم عدالت و امنیت در استان باشد.

مؤسسهٔ خیریهٔ محسنین زاهدان

شعبهٔ خدمات‌رسانی دارالعلوم مکی

▪️ آدرس دفتر: زاهدان، خیابان خیام، خیام ۳
📞 تماس: ۰۵۴۳۳۴۲۶۴۷۰
📱 همراه: ۰۹۱۵۲۹۸۹۲۸۰
🌐 وب‌سایت: www.mohsenin-makki.com
📸 اینستاگرام: instagram.com/mohsenin.makki | instagram.com/mohseninmakki2
📢 تلگرام: t.me/mohseninmakki

15 بازدید

منتشر شده در تاریخ : ۱۴۰۴-۰۶-۳۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


تمامی حقوق طرح برای طراح محفوظ است. Copyright ©

طراحی شده توسط : عبدالماجد شه بخش